Ugrás a fő tartalomra
   Galagonya Integrált Szociális Intézmény Tolna Vármegye
 

Tölgyfa Otthon Pálfa


7042 Pálfa, Alkotmány u. 20.

Telefon: +36 75 339 015

email cím: otthonvezeto.palfa@tmiszi.huPálfa község Tolna megye északi részén a Sió jobb partján helyezkedik el. Az épület a falu területén belül 2.4 hektáros bekerített parkban - a volt Apponyi kastélyban - kapott helyet, 1954-től látja el feladatait. Az otthon modernizációjára, a 2003-2005 között lezajló átépítés során került sor ezt követően 150 férőhelyen ápoló gondozó otthoni szolgáltatást nyújt az igénybe vevő középsúlyos és súlyos értelmi sérültek számára.

A teljes körű ellátás részeként sokszínű terápiás és képességfejlesztő foglakozások színesítik a lakók mindennapjait, ezek egyike a közkedvelt Snoozelen terápiás szoba.

A foglakozások körét a szabadidő eltöltését segíti a jól felszerelt tornaterem is. A lakók rendszeresen részt vesznek helyi és országos sportrendezvényeken.

A munkavégzésre képes lakók számára a fejlesztő foglalkoztatás számos lehetőséget biztosít, ennek kertében pl. mézeskalács készítés is történik. A műhely hasznos és érdekes elfoglaltság, közkedvelt, gyorsan fogyó termékeket készítenek az itt dolgozók.