Ugrás a fő tartalomra
   Galagonya Integrált Szociális Intézmény Tolna Vármegye
 

Margaréta Otthon Regöly


7193 Regöly, Majsapuszta, hrsz.: 0153/1

Telefon: +36 74 402 564

email cím: otthonvezetoregoly@tmiszi.huAz intézmény Tolna Megye északi részén Tamási kistérségben Regöly község közigazgatási területéhez tartozó Majsapusztán egy Eszterházy kastélyban található. Szociális intézményként 1959-től működik, 1993-tól értelmi fogyatékosok rehabilitációs intézménye, a férőhelyek száma 92.

Az intézmény fő feladata a bentlakók önálló életvezetési képességének kialakítása, helyreállítása, fejlesztése, valamint a társadalomba, családi és lakóhelyi környezetbe történő visszatérésük elősegítése és az utógondozás. A rehabilitációs célok elérése érdekében a fejlesztő központban pedagógusok foglalkoznak a fiatalokkal, készítik fel őket az önálló életvitelre. Kultúrtechnikai és mennyiségi ismeretekre, önkiszolgálásra, egészséges életmódra, háztartási, számítástechnikai ismeretekre tanítják a lakókat, ezzel hozzájárulnak a sikeres rehabilitációjukhoz.

A szabadidős foglalkozások széles köre biztosított tánc, kézimunka, mézeskalács készítő szakkör, színjátszás és színkottás zenélés formájában.

Az otthonhoz kapcsoltan Regöly községben egy 8 fő befogadására alkalmas ápoló – gondozó célú lakóotthon is működik. Az itt élők segítő munkatársak közreműködésével önállóan szervezik mindennapjaikat.