Ugrás a fő tartalomra
   Galagonya Integrált Szociális Intézmény Tolna Vármegye
 

Hétszínvilág Otthon Szekszárd


7100 Szekszárd, Szentmiklósi út 9.

Telefon: +36 74 512 660

email cím: igazgatoiszi@tmiszi.huAz Integrált Intézmény székhelye Szekszárd város északi részén található, tömegközlekedési eszközzel jól megközelíthető. Az otthon 3 hektáros parkban helyezkedik el, a lakók számára békés, nyugodt természeti környezetet biztosít. Az 1973-ban átadott intézmény kezdetben gyermekotthonként üzemelt, majd 1989-től fogyatékos személyek ellátását is biztosította, 2003 óta rehabilitációs intézményi részleget is működtet.

Az otthon jelenleg vegyes profillal működik, ápoló-gondozó otthoni és rehabilitációs intézményi valamint lakóotthoni ellátást nyújt értelmileg sérült emberek számára. Az ellátás sajátossága, hogy a megyében egyedül csak ebben az otthonban látnak el kiskorú fogyatékkal élő személyeket.

A szakmai munkában az emberi méltóság és az autonómia tisztelete, a normalizációra törekvés fontos értékek. A lakók szervesen bekapcsolódnak a város életébe, kulturális és sportesemények aktív résztvevői. Az ellátottak egészségi állapotának függvényében különböző egyénre szabott ellátásban és terápiás és képességfejlesztő foglalkoztatásban részesülnek.